Valitse korkealaatuinen lämpöpumppu – putkiliikkeemme palvelee Pyhtäältä käsin Kotkan seudulla

Ota yhteyttä

Kun etsit korkealaatuista ja kustannustehokasta lämpöpumppua, käänny Rikun Putkiliike Oy:n puoleen. Palvelemme Pyhtäältä käsin Kotkan seudulla, aina Loviisaa myöten. Meiltä saat niin NIBE-ilma-vesilämpöpumput kuin maalämpöpumputkin. Autamme mielellämme käyttötarkoitukseesi parhaiten sopivan lämpöpumpun valinnassa. Ota yhteyttä!

NIBE-ilma-vesilämpöpumput erottuvat joukosta

Valitse NIBE:n ilma-vesilämpöpumppu ja energiasäästösi voi olla jopa 70 %. Säästön suuruus riippuu tietenkin talon sijainnista ja koosta sekä valitusta lämpöpumpusta ja mahdollisen jäähdytyksen käytöstä.

Lämmönlähteenään pumput käyttävät ilmaa, luonnosta ilmaiseksi saatavaa uusiutuvaa energiaa. Pumppujen hiilidioksidipäästöt ovat minimaaliset. Tehokkaat pumput maksavat itsensä nopeasti takaisin ja toimintavarmoina – myös pohjoisissa kylmissä olosuhteissa – tuottavat lämpöä ja lämmintä käyttövettä talosi tarpeisiin.

 

Toimintaperiaate

Ehkä sinua epäilyttää, voiko talon lämmittää ilmalla. Lämpöpumppu puristaa ulkoilman lämpöenergian kasaan niin, että sillä voidaan lämmittää vettä – sekä talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään että käyttövedeksi.

Lopputulos ratkaisee

Ilma-vesilämmitysjärjestelmä on pohjimmiltaan hyvin yksinkertainen, mutta tekniikan kehittyessä on markkinoille tullut yhä ainutlaatuisempia ja tehokkaampia tuotteita. Samanaikaisesti lämpöpumpun asennus ja käyttö ovat tulleet yhä vain helpommaksi. Periaatteessa ne hoitavat itse itseään.


Tänä päivänä NIBE pystyy tarjoamaan kokonaisratkaisuja, jotka takaavat sekä luotettavan toiminnan että huomattavia säästöjä – niin lämmityskustannusten kuin ympäristöystävällisyydenkin näkökulmasta. Meiltä löytyy varmasti oikea lämpöpumppu jokaiseen taloon ja tarpeeseen.

Soita ja kysy lisää!

Maalämpö on varma investointi

Maalämpö on suomalaisiin oloihin sopivin lämmitysjärjestelmä. Auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden ja lämpöpumppu pystyy keräämään suurimman uusiutuvan energiamäärän. Maalämmön hankinta maksaa itsensä takaisin alhaisina energiakustannuksina. Lämmitystä uusiessa voit säästää jopa 80 % energiassa.


Kaikista lämmitysmuodoista maalämpö on paras suoja kohoaville energiakustannuksille, mikäli sähkön hinta nousee keskieurooppalaiselle tasolle. Maalämpöpumput käyttävät vähiten sähköä kylmimpinä talvipäivinä, eli silloin, kun pörssisähkö on kalleimmillaan.

 

Maalämpö tuo huolettomuutta ja sen erittäin suuri uusiutuvan energian osuus on ympäristöystävällistä. NIBE:n maalämpöpumppuihin voit lisätä myös energiatehokkaan viilennyksen, jossa maan sisällä olevaa viileyttä siirretään sisätiloihin ilman kompressorin käyttöä.

Keruupiiri ottaa lämmön maasta, kalliosta tai vedestä

Nesteellä täytetyn putken avulla voit saada ylös syvälle maaperään, vedenpohjaan tai pintamaahan varastoituneen aurinkoenergian.
Mikä näistä lämmönlähteistä sopii sinulle, riippuu talosi energiantarpeesta, lämmitysjärjestelmästäsi ja tontista. 

Lämpöpumppu tiivistää energian

Lämpöpumppu tiivistää varastoidun lämpöenergian, jotta sillä voidaan lämmittää vettä – sekä suihkussa että pattereissa. Keruuputkistossa kiertävä neste virtaa lämpöpumpun höyrystimen (lämmönsiirtimen) läpi, jossa keruunesteestä siirtyy lämpöenergiaa kylmäaineeseen. Keruunesteen lämpötila laskee ja kylmäaine höyrystyy eli kaasuuntuu.


Kylmäaineen lämpötila on tässä vaiheessa vielä alhainen. Kaasuuntunut kylmäaine puristetaan kasaan kompressorissa, jolloin paine ja lämpötila nousevat rajusti (vertaa polkupyörän pumpun lämpenemiseen rengasta pumpattaessa).


Kuuma kaasu johdetaan lauhduttimeen (lämmönsiirrin), jossa kuuma kaasu lauhtuu eli muuttuu nesteeksi. Samalla lämpöenergiaa siirtyy lämmityspiiriin. Lauhduttimen jälkeen nesteytynyt kylmäaine virtaa vielä suodattimen ja paisuntaventtiilin läpi. Tässä vaiheessa paine ja lämpötila laskevat entisestään. Seuraavaksi kylmäaine virtaa höyrystimeen, jossa se jälleen sitoo lämpöenergiaa keruupiiristä ja seuraava kierros alkaa.

 

Meiltä voit aina kysyä lisää lämpöpumpuista! Palvelemme sinua mielellämme. Palvelualueemme kattaa Pyhtään ja Kotkan seudun, Loviisa mukaan lukien.